Seminar Vertrouwenspersoon en preventiebeleid

Cursusinformatie:

Doelgroep: Bestuurders, Bestuurders personeel, Pastores, Predikanten, Kerkenraadsleden, Vertrouwenspersoon
Kerkelijke achtergrond: Alle denominaties
Cursusleider: Nog niet bekend
Aantal dagdelen: 1
Aantal bijeenkomsten: 1
Kosten p.p. (excl. btw): Nog niet bekend
Locaties:
nog niet bekend

Seminar Vertrouwenspersoon en preventiebeleid in de kerk

Misbruik in de kerk; de media staan er de afgelopen maanden vol mee. Hoe voorkomen we het en hoe heeft u als bestuurder dit geregeld in uw kerk? Inmiddels is er landelijk door veel kerkgenootschappen het nodige geregeld: er zijn meldpunten, protocollen en gedragscodes. Maar hoe is dit concreet in uw lokale kerk? Heeft uw kerk een goed preventiebeleid tegen grensoverschrijdend gedrag? En zo niet, hoe zorgt u ervoor dat u dit wel goed regelt?

Per 1 november 2018 kunt u voor elke vrijwilliger in de kerk een gratis VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) aanvragen. Voor welke vrijwilligers moet u dit doen en hoe doet u dit? Wat kan een vertrouwenspersoon voor uw organisatie betekenen? Wat zijn, zijn of haar taken en bevoegdheden? En hoe communiceert u intern en extern dit beleid of misschien nog belangrijker, hoe communiceert u indien er in uw gemeenschap toch (nog) sprake is van grensoverschrijdend gedrag?

Op het seminar over Vertrouwenspersoon en preventiebeleid in de kerk, afgelopen november is antwoord gegeven op bovenstaande vragen. Het seminar staat opnieuw in de planning voor 2019. De precieze inhoud hiervan is nog niet bekend. Mocht u specifieke vragen hier omtrent hebben, geeft u deze dan door aan ons via het contactformulier. U helpt ons hiermee een seminar te organiseren dat nog beter afgestemd is op de huidige praktijk in de kerken.

Houdt u de site in de gaten voor de data.

Overige informatie:
Data en locaties nog niet bekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *