Kerkacademie is een initiatief van Helderblauw, gevestigd in Barneveld. Met een klein team zetten wij ons dagelijks in voor kerken, hun vrijwilligers en professionals. Waarom? Omdat wij van kerken houden. Van de kerk als gebouw en als lokale gemeenschap van mensen. Dat doen wij zonder onderscheid te maken tussen de verschillende denominaties. In elke kerkelijke gemeenschap zien wij een verzameling mensen die met elkaar kerk willen zijn. Voor God, elkaar en hun omgeving.

In ons werk richten wij ons uitsluitend op onderwerpen die te maken hebben met beheer, bestuur en andere activiteiten die ondersteunend zijn aan het ‘kerk zijn’. Wij houden ons niet bezig met inhoudelijke zaken die te maken hebben met de leer van een kerk, dogmatiek, exegese, ethische bespiegelingen etc. Voor ons werk doet dat er niet toe. Dat neemt niet weg dat we persoonlijk best regelmatig een goede of stevige inhoudelijke discussie hebben met een relatie. Dat is niet alleen leerzaam, het helpt ons ook onze dienstverlening nog beter te kunnen afstemmen op uiteenlopende situaties.

Zonder die passie zouden wij ons werk niet kunnen doen zoals we dat doen. Zouden onze producten zoals Kerkmagazine en de Kerkenbeurs ook niet zo goed aanslaan bij kerken en hun leveranciers. Werken voor kerken is echt ontzettend leuk! Het stemt ons dankbaar dat wij daarmee al sinds 2004 een inkomen kunnen verdienen. Formeel zijn we als bedrijf commercieel. Wij noemen het echter ‘not for profit’: winst maken is geen doel, quitte spelen wel.

V.l.n.r.: Museum Nairac, ons kantoor (1e verd.), standbeeld van Jan van Schaffelaar, een stukje van de Oude Kerk Barneveld.